Wednesday, November 28, 2012

Hukkuva laeva viimne ohe

René Reinumäe modelleeris 2009. aasta sügisel skulptor Amandus Adamsoni skulptuuri "Hukkuva laeva viimne ohe" suurendatud koopia. Savist mudel seisis kipsvormi all kuni 2012 aasta septembrikuu esimese pooleni, mil tellija soovis, et René kuju lõppmaterjali viiks. Sügiskuudel jagus tööd meile mõlemile ja tänaseks on "Laeva viimsele ohkele" uus elu antud.
"Hukkuva laeva viimne ohe" savimudel. Autor: René Reinumäe
Kuivanud savimudel ehk kõrbemaastik, mis jäi alles, peale vormi avamist.
René lihvimas.
Valmis!
Skulptuuride transportimine tõmbab tähelepanu. Nii on juhtunud, et foori taga oodates tuleb kaasliikleja oma autost välja ja teeb mõned pildid meie karavanist või filmitakse tore möödasõiduklipp. Üldiselt on sel juhul kaasliiklejad kannatlikud ja liiga aeglane liiklemine või mõni muud veidrus neid välja ei vihasta. Kuna hiiglaslik paljas naine auto järelhaagises on tavatu vaatepilt, siis tegin sel korral ise ühe videoklipi transpordiaktsioonist. Transportisime skulptuuri öösel, kuna teeolud olid äsja maha sadanud lume kui ka teravamaks muutunud temperatuuri tõttu ebamugavad, siis oleks meist olnud ebaviisakas varasemal ajal liiklusesse sukelduda. Video:
*Skulptuur on valminud kunstnikepaari Johnson ja Johnson 2008 aasta kunstiprojekti raames ja nende tellimusel. Skulptuuri modelleeris ja viis materjali skulptor René Reinumäe.

No comments:

Post a Comment